HORSE AGILITY

Horse Agility is een dicipline waarbij je samen met je paard een behendigheids- parcours aflegt. Het is de bedoeling dat je het parcours uiteindelijk in volledige vrijheid af kan leggen, en dat je paard op je kleinste aanwijzingen reageert. Bij Horse Agility gaat het niet om de snelste tijd, maar om je horsemanship. De focus ligt op een fijne communicatie, paardvriendelijkheid en plezier. De obstakels zijn in die zin eigenlijk slechts een bijzaak, omdat als jij en je paard een een goede relatie hebben en een juiste basis in grondwerk jullie eigenlijk elk obstakel aankunnen.

Het meedoen aan de online competities van de internationale Horse Agility club is ook een goede motivatie om jezelf te blijven verbeteren. Maar natuurlijk kun je ook prima aan Horse Agility doen zonder deel te nemen aan de wedstrijden, en heb je geen enorm parcours nodig. Met een paar balken, een zijl, prikpaaltjes, vlaggetjes & wat creativiteit kun je al veel plezier beleven! Het is een leuke variatie op de dagelijkse training.

Voor mij zelf is Horse Agility vooral een geweldige manier om zelfverzekerde paarden te creëren die overal voor open staan.